Ο καιρός της Κυριακής 20-05-2012

Παρασκευή 18.05.2012

του Δρα. Θεμιστοκλή Χρόνη

Για την Κυριακή (20-05-2012)

 

 

Πρόγνωση Ανέμου : Σημαντική εξασθένηση των ανέμων σε όλα τα πελάγη. Κυρίως βόρειοι άνεμοι σε Αιγαίο, από διάφορες διευθύνσεις στο Ιόνιο. Το βαρομετρικό χαμηλό συνεχίζει να κατεβαίνει από βόρεια προς νότια (παρατηρήστε τον στροβιλισμό πάνω από το Αιγαίο).

Το video που ακολουθεί αποτελεί την πρόγνωση υψηλής ανάλυσης του μοντέλου WRF ανά 3-ωρες για επιφανειακούς ανέμους πάνω από Ελλάδα καθώς και Βαλκανική και υπόλοιπη Ευρώπη. Χρωματική κλίμακα στα δεξιά σας, η ημερομηνία στην οποία αντιστοιχεί η πρόγνωση πάνω δεξιά. 

 

 

Πρόγνωση Θερμοκρασίας: Παρόμοιες θερμοκρασίες με το Σάββατο, λίγο προς υψηλότερες τιμές. Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27-29 και 25-27 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.
Το video που ακολουθεί αποτελεί την πρόγνωση υψηλής ανάλυσης του μοντέλου WRF ανά 3-ωρες για επιφανειακή θερμοκρασία πάνω από Ελλάδα καθώς και Βαλκανική και υπόλοιπη Ευρώπη. Χρωματική κλίμακα στα δεξιά σας, η ημερομηνία στην οποία αντιστοιχεί η πρόγνωση πάνω δεξιά.

 

 

Πρόγνωση Υετού (βροχής): Τοπικές και ασθενείς βροχές αναμένονται πάνω από κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.
Το video που ακολουθεί αποτελεί την πρόγνωση υψηλής ανάλυσης του μοντέλου HirLAM ανά 3-ωρες για βροχόπτωση. Χρωματική κλίμακα στα δεξιά σας, η ημερομηνία στην οποία αντιστοιχεί η πρόγνωση πάνω αριστερά.

Στον meteorologos.gr προσπαθούμε να σας δίνουμε τις πιο "φρέσκες" προγνώσεις και ανανεώνουμε τα video κάθε φορά που έχουμε νέα ενημέρωση...