Εκτεταμένη κακοκαιρία---ΑΝΑΝΕΩΣΗ---

Δευτέρα 10.09.2012

Του Δρα. Θεμιστοκλή Χρόνη

 

Παρακολουθούμε πιθανή εξέλιξη έντονου καιρικού φαινομένου πάνω από τη Χώρα μας που ίσως να την επηρεάσει από την Πέμπτη και για τις επόμενες ημέρες.  Κρύος αέρας από το ευρωπαϊκό βορρά κατεβαίνει και σμίγει με πιο θερμό του νότου πάνω από τις Ιταλικές Άλπεις, γεγονός που φαίνεται να οδηγεί σε κυκλονογένεση η οποία αν διατηρηθεί θα επηρεάσει και τη Ελλάδα μας.

 

Εκτεταμένη κακοκαιρία αναμένεται στην Χώρα μας με το πέρασμα χαμηλού βαρομετρικού που θα μας έρθει από τα δυτικά και θα φέρει και βροχές αλλά και έντονους ανέμους. Η πρόγνωση είναι πιθανόν να τροποποιηθεί αλλά οφείλουμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας πριν από άλλα μέσα ενημέρωσης. Κοιτάξτε τα παρακάτω video. Θα σας κρατάμε ενήμερους για περαιτέρω εξελίξεις.

 

Πρόγνωση Ανέμου
Πανομοιότυπη κατάσταση με την Τρίτη, δηλαδή σε σταθερά αλλά μειωμένα με τις προηγούμενες ημέρες επίπεδα οι άνεμοι στο Αιγαίο, όπου παραμένουν οι βοριάδες αλλά μέχρι και τοπικά 7 μποφόρ. Νηνεμίες στο Ιόνιο από διάφορες κατευθύνσεις.
Το video που ακολουθεί αποτελεί την πρόγνωση υψηλής ανάλυσης του μοντέλου WRF ανά 6-ωρες για τους επιφανειακούς ανέμους πάνω από την Ευρώπη για τις επόμενες 144 ώρες.. Χρωματική κλίμακα στα δεξιά σας, η ημερομηνία στην οποία αντιστοιχεί η πρόγνωση πάνω δεξιά. Η χρωματική κλίμακα σε καφές υποδηλώνει γενικά νηνεμία ενώ προς το πράσινο και κόκκινο έντονες εντάσεις ανέμων (να θυμάστε το μποφόρ δεν αναφέρεται σε ταχύτητα ανέμου αλλά κατάσταση θάλασσας). Γενικά όμως απο 10 μέτρα ανά δευτερόλεπτο και πάνω αντιστοιχεί σε 5-άρι, και από 17 μέτρα ανα δευτερόλεπτο αντιστοιχεί σε 8 μποφόρ αντίστοιχα.

 

Πρόγνωση Ανέμου from themis on Vimeo.

 

 

Πρόγνωση Υετού
Έρχεται κακοκαιρία από Πέμπτη οπότε φυλάξτε την όρεξή σας...
Το video που ακολουθεί αποτελεί την πρόγνωση υψηλής ανάλυσης του μοντέλου WRF ανά 6-ωρες για την επιφανειακή βροχόπτωση πάνω από την Ευρώπη για τις επόμενες 144 ώρες.. Χρωματική κλίμακα στα δεξιά σας, η ημερομηνία στην οποία αντιστοιχεί η πρόγνωση πάνω δεξιά.
 

Πρόγνωση Υετού from themis on Vimeo.